Nose tudi na Vršiču ugnal Golčerja

10.06.2006

Tomaž Nose je po zmagi na Sveti gori tudi na Vršiču prehitel Jureta Golčerja in si praktično že zagotovil zmago na Dirki po Sloveniji.

Vse do vznožja Vršiča so si pobegi sledili eden za drugim, še najdlje je zdržal Italijan Tomasso Canechi, ki je že imel prednost štirih minut. Glavnina je ubežnike ulovila, na vzponu pa so takoj pobudo prevzeli kolesarji Perutnine Ptuja in Adrie Mobila.

Najprej je napadel Matija Kvasina, nato še Jure Golčer. Sredi vzpona je že kazalo, da bo le ušel Nosetu, a se Dolenjec ni dal. Prilepil se mu je na kolo, v zadnjem kilometru pa je s silovitim pospeškom zlomil odpor Mariborčana in ga še drugič zapored pustil za seboj. Lanski zmagovalec Poljak Przemyslav Niemec je zaostal minuto in 40 sekund. Nose pokril vse napade Perutnine

"Želim zmagati na tej dirki, zato mora naše moštvo ostati zbrano do konca. Res sem se dobro pripravil, vendar še zdaleč ne zmagujemo z lahkoto. Sredi današnje hitre etape sem se bal, da ne bomo zdržali vseh napadov Perutnine, na srečo pa sem imel poleg sotekmovalcev iz Adrie Mobila tudi pomoč dveh tujih ekip. Ptujčani so ves čas skakali, a me niso zlomili. Na koncu se je izkazalo, da mi je ostalo več moči od Golčerja, ki je vsekakor imel težje delo, saj je moral napadati, sam pa sem mu moral le slediti," je dejal Nose, ki si je kruh služil tudi pri švicarskem Phonaku.

"Vse smo poskušali, da spravimo Jureta v vodstvo, toda ni nam uspelo, čeprav nismo storili niti ene napake. V klanec je bil namreč Nose močnejši. Vsekakor bomo še poskušali, toda skoraj nemogoče je pričakovati, da se bo vrstni red spremenil. Bolj realna je etapna zmaga," je bil malce razočaran strateg Perutnine Ptuj Srečko Glivar.

(vir - RTV Slovenija)