Športnik leta 2006: Jana Vernig, Tomaž Nose, ŽOK TPV letos najbolj prepričljivi

09.02.2007

Jana Vernig, Tomaž Nose in ženski odbojkarski klub TPV so zmagovalci letošnje prireditve Športnik leta 2006. Prireditev je potekala 24. januarja v športni dvorani Marof, zmagovalke in zmagovalce pa je izbrala 102-članska komisija, na rezultate pa je delno vplivalo tudi glasovanje po elektronski pošti.

Med posameznicami so bile poleg Jane Vernig še naslednje kandidatke (po vrstnem redu rezultatov): Sabina Šehič, Jasmina Kajtazovič, Mateja Šušteršič, Mija Rangus in Lea Jerman. Med posamezniki poleg zmagovalca Dejan Sitar, Miha Plot, Marko Mihelič, Igor Primc in Mirko Vorkapič. Med športnimi klubi pa Lokostrelski klub Varing Novo mesto, Kolesarski klub Adria Mobil Novo mesto, Atletski klub Krka Novo mesto, Moški odbojkarski klub Krka Novo mesto, KTBK Scorpion Novo mesto, Šahovsko društvo Krka Novo mesto.

Prireditelji so podelili tudi priznanja posameznikom za delo v športu, priznanja najboljšim športnim kolektivom v podjetjih in organizacijah ter še nekatera druga priznanja.

Prireditev v organizaciji novomeške agencije za šport poteka od leta 1986. Med moškimi je posamični naslov največkrat osvojil Igor Primc (6), sledijo Sandi Papež (3), Gorazd Štangelj, Jure Zrimšek in Jani Brajkovič (2), Bogdan Fink, Bogdan Ravbar, Igor Kogoj, Matjaž Smodiš, Matjaž Vrhovnik, Tomaž Nose pa so naslov osvojili enkrat. Med dekleti imata največ naslovov letošnja zmagovalka Jana Vernig in Katka Božič (4), tri naslove sta osvojili Mateja Udovč in Sabina Šehič, dva naslova je osvojila Lavra Kastelic, po enega pa Greta Hren, Marjeta Sajevec, Nataša Podkrižnik, Darja Tratar in Tanja Klemenčič. Kar 11 naslovov je v klubski kategoriji osvojil kolesarski klub Krka, sedemkrat so slavili košarkarji Krke, dvakrat odbojkarice TPV in po enkrat atletski klub Krka in odbojkarski klub Pionir.

(vir - Park)